Лидерът на БСП Корнелия Нинова стана поредният политик, който отрича да е имал нерегламентирани отношения с обвинения в 18 престъпления бизнесмен Васил Божков. Тя отхвърли и твърденията на ГЕРБ, че е имала среща с него и бившия шеф на "Лукойл България" Валентин Златев, който направи същото по-рано днес.

"Никога през живота си не съм стъпвала в офиса на Васил Божков. Никога не съм искала и получавала пари, облага или подкрепа за каквото и да е от Васил Божков. Никога не съм пращала посредници в офиса или за разговори с Васил Божков. А що се отнася до конкретния въпрос, няма общ разговор между мен, Валентин Златев и Васил Божков", подчерта Нинова.

Преди два дни депутатът от ГЕРБ Маноил Манев заяви:

"На срещата между Нинова, Божков и Златев - какво си говориха, какво се разбираха тези трима човека? Кога, къде и по какъв повод журналистите могат да попитат Нинова, която е длъжна да отговори". 

Днес той отказа коментар и насочи журналистите отново към Нинова.

След като отрече обаче, категорично призова:

"Оттук-нататък, който продължава да твърди и да хвърля подобни димки, да бъде така добър да извади доказателствата, да ги прати на органите, които проверяват случая. Ако не го направят, аз ще трябва да си защитавам името си така както трябва".

Нинова заяви, че няма никакви опасения по отношение на SMS-ите от времето, когато е била заместник-министър.

"Нека да се вади всичко, да се направи комисия за прехода, както искат от ГЕРБ, ще ги подкрепим, но да не ползват това за отклоняване на вниманието от актуалните въпроси", каза тя.

По думите й сделката за "Техноимпекс" е проверявана няколко пъти от компетентните органи и тя няма притеснения за това.

"Очевидно казусът "Божков-Борисов" ще продължи дълго, очевидно ще се подхвърлят всякакви димки", каза още лидерът на левицата.

Според Нинова традиционна тактика на премиера Бойко Борисов е, когато е притиснат в ъгъла по някакъв проблем, да се опита да въвлече опозицията и да прехвърли отговорността.

"Това е опит за отклоняване за вниманието и истинските отговори трябва да започнат да дават управляващите. Те управляват в последните 11 години, те дават и отменят лицензи, следят приходите в НАП. Да си носят отговорност и да не се опитват да я прехвърлят там, където я няма - от болната глава на здравата", каза още социалистката.

По повод заявката за политическия проект на Божков, тя коментира:

"Всеки е свободен да прави каквото поиска, а най-малкото пък можем да се чувстваме застрашени от такъв политически проект. Най-малко такова нещо може да ни смущава. Да прави каквото поиска".

От друга страна според Нинова в последните месеци се организира агресивна и сериозна кампания срещу нея в личностно качество, тъй като предстои избор на председател.

Тя се обърна към всички членове на партията и ги призова да бъдат спокойни и изтъкна:

"Откакто съм председател не съм въвлякла партията в нито един задкулисен сговор за пари, облаги и договорки".

Вчера и Мая Манолова отрече да получавала подкрепа от Васил Божков за кметските избори в София, след като самият той публикува във Фейсбук телефонни съобщения, за които твърди, че си е разменял с премиера. 

Самият Борисов също категорично отхвърли това твърдение и обяви, че няма как да е писал тези SMS-и, тъй като има стар телефон, който няма кирилица.