Кирил Петков, Славена Точева и Бойко Борисов са сред кандидат-депутатите от влизащите в парламента формации, получили най-много преференции на изборите в неделя. Това показват данни от 100% обработените протоколи от секционните избирателни комисии (СИК) в районните избирателни комисии (РИК), публикувани от Централната избирателна комисия (ЦИК).

Съпредседателят на коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Кирил Петков е получил 11 728 преференции като водач на листата на коалицията в 23-ти МИР - София.

За варненката Славена Точева от ГЕРБ-СДС с преференции са гласували 10 155 граждани.

Лидерът на коалицията Бойко Борисов, който е водач на листата в 25-ти МИР - София, е получил подкрепа от 9504 граждани. Като водач в Пловдив град, той е получил 8617 преференции.

В 25-ти МИР за водача на листата на ПП-ДБ Христо Петров своята подкрепа са дали 9175 души.

Божидар Божанов, който е под номер 109 от листата на ПП-ДБ в 23-ти МИР - София, има 8562 преференциални гласа.

Водачът на листата на ПП-ДБ в 24-ти МИР - София и съпредседател в коалицията Христо Иванов е получил 7827 преференции.

Последният в листата на ГЕРБ-СДС в Благоевград Стефан Апостолов е получил 7033 преференции. Кандидат-депутатът на коалицията под номер 103 - Костадин Стойков, е получил 5117 преференции.

В Хасково най-много преференциални гласове от ГЕРБ-СДС - 6734, е получил Георги Станков.

Вчера вечерта ЦИК промени данните при 100% обработени протоколи от СИК в РИК, припомня БТА. Според последните данни към 18:00 часа на 4 април, в парламента влизат ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната - Демократична България", "Възраждане", "Движение за права и свободи", "БСП за България" и "Има такъв народ".

Имената на депутатите в 49-ото Народно събрание се очаква да станат известни до 9 април според законовия срок.