Коалиция "ЛЕВИЦАТА" внесе документи и шест хиляди подписа за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 април.

Левицата в България понесе тежки удари в последните години и сме дълбоко убедени, че по този начин ще помогнем за нейното парламентарно представителство, заяви пред журналисти Валери Жаблянов при регистрацията на новата формация в ЦИК.

"Надяваме се левите гласове, чрез нас, да получат възможност да гласуват. И да не се налага аварийно да гласуват за други формации, само защото основната доскоро партия на социалистите не отговаря на техните представи за това как трябва да изглежда левицата в България", каза Валери Жаблянов.

Жаблянов коментира, че не може резултатите от икономическата криза да се стоварят върху работещите български граждани. Той отбеляза, че левицата има своето място в защитата на този вид обществен интерес.

Попитан дали тази нова формация няма да разедини левите гласове, Валери Жаблянов, който на 11 февруари беше изключен от БСП, коментира че, за съжаление, левите гласове са били отблъснати преди да бъдат разединявани. Надяваме се левите гласове, както казвате, да получат възможност да гласуват, да не се налага да гласуват аварийно за други политически формации, само защото основната доскоро партия на левицата не отговаря на техните представи за това как трябва да изглежда левицата в България, допълни той.