Гоце Делчев избра своя нов стар кмет, който ще управлява града за седми пореден мандат. Така Владимир Москов се превръща в абсолютния рекордьор сред най-дълго управлявалите градоначалници. Той управлява града от далечната 1995 година.

При обработени 100 процента протоколи в Общинската избирателна комисия, 59-годишният Владимир Москов (БСП) е получил подкрепа от 11 501 души или 72,9 процента от гласовете. Основният му опонент от ГЕРБ Борислав Пръков е събрал 18,83 на сто от гласовете на избирателите.

"За мен е чест и отговорност да започна седмия си мандат с такова голямо доверие от страна на гражданите на нашата община. Изборните резултати показаха, че най-голямата мотивация за подкрепата на един кандидат, е свършеното от него и екипа му. Резултатите от местните избори винаги са барометър за това какво очаквате от нас", написа в профила си във Фейсбук Владимир Москов.

Той е само на 35 години, когато е избран за първи път за кмет на Гоце Делчев.

"Недоверието беше голямо към хора като нас, въпреки че се очакваше промяната млади хора да поемат управлението. Никога не ми е било самоцел да имам много мандати, просто така се случиха нещата. Разбира се, това няма да е безкрайно. Аз вече наближавам и годините за пенсия, а има и други подготвени хора, които могат да поемат управлението на града", сподели още новият стар кмет.