"Искрено съжалявам, че дадох съгласието си да се включа в инициативния комитет, който издигна Румен Радев за президент. Изумен съм от изключително грубата политическа грешка, която той допусна. А тя не е първата! Срещата на Румен Радев с бившия президент Бил Клинтън и поканата да посети България са крайно неудачни включително и за двустранните българо-американски отношения", написа преди няколко дни Чуков във Фейсбук.

Тази сутрин той коментира пред Нова телевизия той допълни:

„Срещата с Клинтън преля чашата. България трябва да има перфектни отношения със САЩ. От двустранните отношения зависи и икономическия просперитет на страната ни. В момента има схватка на живот и смърт между семейство Клинтън и действащия американски президент. Ние търсим от смъртния враг на Доналд Тръмп да има икономически инвестиции у нас”, заяви Чуков.

По думите му това е знак към американския президент, който в момента е на власт и Радев няма позиция за защита на националния интерес.

Експертът припомни, че точно по времето на Бил Клинтън "нашият регион бе раздиран от войни и етноконфесионални конфликти, подклаждани от Вашингтон".

"Да поканиш Бил Клинтън в София е все едно Си Дзинпин да покани Михаил Горбачов в Пекин. Няма ли кой от президентската администрация да обясни на Румен Радев какъв гаф е направил, няма ли кой да му обясни, че Клинтън не е добра реклама за България, ако бъде ангажиран за неин лобист в САЩ? Да беше поканил президента Доналд Тръмп. За огромно мое съжаление Румен Радев тотално не оправда надеждите, които имаха повечето от неговите избиратели. И все по-явно затъва в блатото, в което тънеше Росен Плевнелиев", написа още Чуков в социалната мрежа. 

Румен Радев се срещна с Бил Клинтън по време на посещението си в САЩ преди дни и обяви, че той е обещал да посети страната ни. След разговора българският държавен глава заяви:

"България може да привлече много повече инвеститори от САЩ, но за да стане това е необходимо да си свършим домашното – борбата с корупцията трябва да се води наистина безкомпромисно. Имаме подкрепата на президента Клинтън за по-голямо присъствие на темата България сред американския бизнес и общество“.