Трябва да спрем да му обръщаме внимание на "борисовките", защото тези "борисовки" отвличат вниманието от важните неща, коментира пред журналисти съпредседателят на "Продължаваме Промяната" (ПП) и бивш премиер Кирил Петков относно коментари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за обогатяване от продажбата на оръжие за Украйна чрез посредници.

"Пълни глупости, ако трябва да отговоря директно", добави Петков. Но всъщност целта ни в следващите три месеца не е да се занимаваме с измислени скандали, които те непрекъснато произвеждат, а да почнем да говорим какво правим за здравеопазването, за съдебната система, какво точно ще направим в службите за сигурност, как българското образование ще се вдигне нагоре, защо бяха замразени пенсиите, защо не искаха да се внесе бюджет, посочи съпредседателят на ПП.

Кирил Петков каза, че в следващите три месеца целта им е да обединят добрите сили, за да могат да изнесат битката за следващия парламент, така че "Съединението прави силата" да има истински смисъл в сградата на Народното събрание. Второто е да почнем въобще да не обръщаме внимание на тези, както един наш колега каза, "кал и каскети", допълни той.

Кирил Петков беше гост на националното съвещание на "Демократи за силна България", на което партията обсъжда мандат за преговори за съвместно явяване на "Демократична България" и "Продължаваме Промяната" на предстоящите парламентарни избори.

"Това което усетихме вътре в залата - наистина се усеща сила, когато хора, съмишленици от различни партии, започнат да гледат в една посока. Не могат да ни спрат", заяви съпредседателят на ПП.

Той коментира, че започват голямото обединение. Аз съм много обнадежден и ще видите за следващите избори една голяма лавина от хора, които им пука за България и които казват "Заедно можем повече", каза Петков.