Когато тръгнахме по площадите обещахме нулева толерантност към корупцията. Законът за КПКОНПИ се бавеше шест месеца, за съдебната реформа, за европейския прокурор, заяви в началото на пресконференцията премиерът Кирил Петков.

Днес стана ясно, че този вододел е тук - между мафията и България на свободните хора, на тези, които разчитат, че държавата ще работи за тях, заяви премиерът. 

"Искам да благодаря за огромната смелост на хората, които напускат парламентарната група на ИТН". подчерта той.

Искам да благодаря за огромната смелост на хора като Радостин Василев, който през последните месеци се бореше с всички сили да пребори мафията в спорта, въпреки че нямаше подкрепа от антикорупционната комисия, заради нежеланието на Слави Трифонов и неговите няколко аватари да му помогнат", каза още Петков. 

"България и нейната история винаги са зависили от смели хора. Днес видях едни наистина смели хора, които знаят, че тяхната лоялност не е към задкулисния певец и неговите приятели - Орлин Алексиев и компания", посочи Петков. 

Днес аз видях едни смели хора, които знаят, че тяхната лоялност не е към един бивш певец, допълни Петков.

България има шанс. Мафията загуби коалиционния си партньор, допълни Петков. Разчитам, че този тип смелост ще бъде заразителен и в този парламент ще имаме мнозинство от хора, които казват "Не" на мафията, каза министър председателят.

Кирил Петков и Асен Василев бяха категорични, че не са "купували" хора от ИТН с постове и пари.

Държавата трябва да се управлява от народни представители, които идват всеки ден на работа в тази сграда, а не от сценаристи, бивши премиери в джипки или почетни председатели от сараи, заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Асен Василев коментира, че от "Продължаваме Промяната" не са мотивирали депутатите от "Има такъв народ", петима от които днес обявиха, че напускат парламентарната група на партията. Според Василев тяхното решение показва намерението им да застанат на страната на народа в битката срещу мафията.

Мафията загуби възможността да загуби правителство. От тук нататък думата е на народа, каза Василев.

Ние вярваме, че в това НС има хора, които са господари на себе си и ще имат смелостта да застанат ясно на страната на народа. Ако не се събере такова мнозинство, отиваме на избори, допълни Асен Василев.

Това правителство трябва да поведе битката срещу мафията и конституционно тази битка зависи от достатъчно подкрепа в парламента. Ако я няма тази подкрепа, трябва да отидем на избори, смята Асен Василев. 

Заместник - министърът на земеделието Иван Христанов, който също присъства на пресконференцията, заяви, мафията на българската граница изкарва между милиард и милиард и половина на година.

Кирил Петков отново коментира, че има и други депутати от ПП, които са заплашвани, като и те ще получат охрана.  Вече има и заплахи към депутати от ИТН - и на тях ще им бъде дадена охрана. Мафията не може да тръгне срещу цялата държава. И да - промяната продължава. Ако бях на мястото на тези от задкулисието, вече щях да се страхувам страшно много, заяви премиерът Кирил Петков. 

Премиерът и вицепремиерът ще разговарят с отцепилите се депутати и ще търсят подкрепата им за одобрение на бюджета.