Има два пътя, по които може да тръгне ръководството на БСП - единият - консолидацията, другият - конфронтация. Това коментира преди заседанието на Националния съвет на БСП на "Позитано" 20 Кирил Добрев.

Надявам се г-жа Нинова да се вслуша в менторите си и да избере пътя на консолидация. Аз заявих веднага след конкурса, че не участвам в това ръководство", каза Добрев.

Националният съвет на БСП се събра, за да избере новото ръководство на партията. По устав членовете на Изпълнителното бюро ще бъдат предложени лично от лидера Корнелия Нинова.

След това трябва да бъдат гласувани от 187-те членове на Националния съвет.

"Силно се надявам да спрем да се занимавам с вътрешнопартийните ни глупости, защото в последните месеци вместо да се обръщаме към хората с идеи и послания, защото изборите чукат на вратата ни, ние се занимаваме с това да посочваме врага с партиен билет", коментира Станислав Владимиров, кмет на Перник.

Костадин Паскалев уточни, че това е лично решение на председателя, но то колкото е лично толкова е и политическо. Изключително важно е какъв ще е сигналът, който ще даде Корнелия Нинова с предложеното бюро, допълни той.