Няма как да се случи това, което иска президентът - безусловна капитулация, служебно правителство. Разумният вариант е да се води диалог. Това призна Красимир Каракачанов пред журналисти в Добрич, където присъства в церемонии за празника на града.

"Предложих в името на това да има едно спокойствие в обществото, да има диалог. За съжаление наблюдаваме, че президентът отказва да участва в този диалог. В края на краищата държавата България не е държава за едни избори. Тя съществува тук на Балканите 1400 години. И не може да я залагаме в името на това, че се борим за власт", каза още вицепремиерът.

Каракачанов също така призна, че са безуспешни до момента призивите му за диалог между президента и премиера и за сваляне на напрежението. Той заяви, че, като коалиционен партньор, вече два пъти се опитва да намери общ език между първите мъже в държавата.

Със Заупокойна панихида в памет на загиналите за Освобождението на Добруджа и България в Първата Световна война, общоградско поклонение, военни почести и поднасяне на венци и цветя на паметната им плоча, в Добрич започнаха тържествата по повод 80 годишнината от възвръщането на Южна Добруджа към пределите на страната ни и празника на града.