Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов направи празничното обръщениекъм всички военнослужещи и служители в системата на отбраната, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Ето какво заявява той:

"Българският воин винаги е впечатлявал света със своя висок боен дух и преданост към Родината. Изпращаме една тежка година. Една година, в която целият свят беше стресиран от COVID-19. И въпреки всичко, благодарение на вашите усилия, Българската армия е институцията с най-високо одобрение сред българските граждани

Щастлив съм, че с вашите усилия успяхме да върнем авторитета на Българската армия. И българското общество наистина повярва, че армията е надежден защитник на териториалната цялост и суверенитета на Република България. Всичко това се дължи на вас - казва в своето послание министър Каракачанов.

През тази година се реализираха и не малко проекти за модернизация. Направени бяха много големи усилия за ремонт и възстановяване на авиационна техника, на бронирана техника; сключен беше договор за придобиване на два многофункционални патрулни кораба; сключен беше договор за бронирани машини на специалните сили; отделени бяха необходимите средства за ремонт и модернизация на основния боен танк Т-72. Всичко това, благодарение на което ние възстановяваме с всеки изминал ден авторитета, силата и уважението към Българската армия, се дължи на вашите усилия.

Затова пожелавам на вас и на вашите семейства здраве, кураж, смелост и най-вече увереност. Защото българският воин винаги е впечатлявал света не само със своята подготовка, но и със своите патриотизъм, висок боен дух и вяра в бъдещето - казва още той и завърша своето новогодишното послание с пожеланието: Имайте вяра в бъдещето на Българската армия! Аз вярвам, че продължаваме и през новата година да изпълняваме всичко онова, което не само сме начертали в нашите планове за развитие и модернизация на армията, но всичко това, за което сме мечтали: изграждането на силна, боеспособна и непобедима Българска армия.

Весели празници! Да живее България!".