"На всички онези, които си позволяват да говорят от името на ДПС, заявявам, че решението как Движението ще постъпи спрямо предложения от проф. Габровски кабинет, ще бъде взето от ръководния колективен орган на партията - Централното оперативно бюро. То заседава във вторник", заяви във Фейсбук лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

По думите му още на срещата с проф. Габровски от ДПС са заявили ясно и категорично, че подкрепата на партията зависи от приоритетите на проектокабинета, от програмата, която той ще предложи и от персоналния състав.

"Всякакви мнения на партии и партийци до решението на ЦОБ на ДПС са откровени лъжи и манипулации с оглед собственото им оцеляване", допълва Мустафа Карадайъ.

На срещата, която ДПС проведе с кандидата за премиер Габровски, стана ясно, че двете партии мислят в една посока. Тогава от ДПС заявиха, че нормалността в политиката за тях минава през диалога. Като важни теми Карадайъ посочи доходите, борбата с инфлацията, енергийната сигурност, приемането ни в еврозоната, работата по Плана за възстановяване и устойчивост, Шенген и други.