Гласувах за възстановяване на държавността, за рестарта на държавата, каза пред журналисти в Кърджали председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той допълни, че в България през последните 12 години се наблюдава криза на държавността, на демокрацията, на отстояването на правата и свободите. От тази гледна точка през последните години повтаряме, че трябва да се възстанови държавността, каза още Карадайъ.

Той упражни правото си на глас минути след началото на изборния ден и призова хората да бъдат активни и да гласуват. Гласува с машина, като поиска от комисията да му окаже помощ за попълване на протокола.

По повод днешното машинно гласуване Мустафа Карадайъ коментира, че за да има доверие в електронния резултата трябва да се борят контролните разписки от машините.

"Ако съм член на СИК не бих подписал изборния протокол, без да съм преброил контролните разписки. Изборите трябва да бъдат прозрачни и към резултата трябва да има доверие", каза още той.

Вижте резултатите от предсрочния вот на живо с Dir.bg!

За да анализират първите официални данни от екзитполовете, реакциите на партийните лидери и политическото бъдеще на страната, от 19 до 21 часа на 11 юли в извънредното издание на видео подкаста "Директно в новините" гостуват социологът Васил Тончев, политолозите Тончо Краевски и Иван-Асен Иванов, журналистите Светослав Метанов, Елица Николова и Даниел Ненчев.

ГЛЕДАЙТЕ ИЗВЪНРЕДНОТО ИЗДАНИЕ на "Директно в новините":

В сайта на https://dnes.dir.bg
На живо във Facebook страницата на DNES by Dir.bg
На живо във Facebook събитието - https://fb.me/e/MHL2R29K