11 септември ще е ключовата дата за София. Това е денят, в който ще стане ясно, кои ще са кандидатите на ГЕРБ и БСП за кмет на столицата, съобщава Нова тв. Йорданка Фандъкова анонсира днес, че ще вземе окончателно решение след няколко разговора, които й предстоят в следващите дни.

Това обясни самата тя по време на проверка на разширението на парк "Възраждане". В него ще има още 25 декара парково пространство и ще бъдат засадени 600 дървета. Ще бъде изграден и първият аквапарк и закрит басейн с минерална вода.

А колкото до кандидатурата на левицата, от Русе Корнелия Нинова обяви, че окончателното решение, дали БСП ще застане зад омбудсмана зависело от самата Мая Манолова.

"Решението на Мая си е нейно. Очакваме до няколко дни тя да заяви такова, нашата градска конференция на София ще бъде на 11 септември", коментира Нинова.

"Казах вече следващата седмица това ще се случи. Предстоят ми още няколки дни за разговори и след това ще обявя своето решение", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.