Председателят на столичния предизборен щаб на БСП и лидер на социалистите в София Калоян Паргов не е участвал в гласуването на Националния съвет за изключване на Георги Гергов. Това обяви самият той в предаването "Офанзива", като уточни, че позицията му е принципна още от времето на отстраняването на Георги Първанов и Румен Петков.

"Тогава не малка част от софийската организация, включително и аз, напуснахме залата и не участвахме в гласуването. Оттогава това е принципна политика, която една част от градската организация следваме. Не участвах в гласуването по изключването на Иван Иванов от Варна. Същото направих и с Георги Гергов. Считам, че не това е подходът. В момента имаме други задачи - подготовката, провеждането и спечелването на изборите. Ще се върна една година назад - декември, 2019 г. След местните избори, на прага на вътрешнопартийната кампания. Тогава от трибуната на Националния съвет казах, че вместо омраза трябва да сеем любов. Омразата може да е моментен силен мотиватор, но крайният резултат е негативен винаги за този, който я сее", заяви Калоян Паргов.

В качеството си на председател на столичния предизборен щаб на БСП той се зарече да направи максималното, за да допринесе за възможно най-висок резултат за левицата на парламентарния вот.

"Имаме всички шансове да спечелим тези избори. В момента ни предстои една важна задача, а именно - промяната на България. Не бива да се съсредоточаваме във вътрешнопартийните проблеми, които нищехме през миналата година. През последните 4 години БСП доказа, че е опозицията и непрекъснато показва, че може да бъде алтернатива на сегашния модел. В момента трябва да направим всичко възможно това да се реализира в тези избори", каза още Калоян Паргов.

Той определи за приемлива "всяка една дата за изборите, стига епидемиологичната обстановка да позволява нормалното протичане на процеса".

По отношение на президентските избори Калоян Паргов заяви, че не вижда причина БСП да не номинира за втори път двойката Румен Радев - Илияна Йотова. Въпреки това обаче той не скри, че споделя част от критиките към държавния глава, тъй като "наистина в даден момент се преминава една граница".

За пример Паргов даде "скорошния случай с президента на една държава", когато Радев обяви, че премиерът Борисов е доверено лице на Реджеп Тайип Ердоган.