Считам, че в тази ситуация е редно аз да остана на поста. Това коментира пред журналисти служебният вътрешен министър Калин Стоянов малко преди началото на редовното заседание на МС.

"През последната една година многократно ми е искана оставката. Аз съм част от служебния кабинет като служебен вътрешен министър и считам, че за момента в тази ситуация е редно аз да остана на поста, тъй като виждам, че има опити за овластяване на системата", заяви Стоянов.

Попитан за вдигнатия юмрук пред президентството, министърът обясни, че не е имал предвид това, което някои хора са си помислили, а така просто поздравявал колегите си.

"Като ръководител на силовото ведомство съм последният човек, който дори може да си помисли такова поведение - да тръгна по такъв начин срещу която и да е било институция, особено срещу президентската, която аз дълбоко уважавам", подчерта Калин Стоянов и добави: 

"Не бива по никакъв начин да се прави асоциация на поведението ми с поведението на президента отпреди 3-4 години. Колегите от системата на МВР много добре ме познават и знаят, че така ги поздравявам. Нямал съм предвид това, което някои хора си помислиха".

Снимка: БТА

На въпрос как са пристигнали двамата с Горица Грънчарова-Кожарева на протеста на "Дондуков" 2, Стоянов отбеляза, че просто ѝ казал, че отива при колегите, и тя вероятно е решила да отиде с него.

"Благодаря на г-н Пеевски за подкрепата му към МВР като цяло, той вчера публично изрази такава възможност - аз да бъда поканен в неговия бъдещ проект, тук е мястото да кажа, че имам и други покани, но къде ще се позиционирам, е мое лично решение", каза още Калин Стоянов.

"Каквото и да се случи с мен, аз ще продължа да работя за България и за българските граждани", допълни вътрешният министър.