Както казват китайците - в интересни времена живеем. Тъкмо си мислим, че е последно заседание, че политическия хаос няма на къде да отиде повече. Затова аз оттеглих и кандидатурата си преди седмица с тази цел да спадне малко напрежението, а то се оказа, че ескалира. Това каза в началото на редовното правителствено заседание служебният премиер Димитър Главчев.

"И тук ако може да използваме дипломатически термини би било хубаво както в конфликти извън границите на България да казваме, че трябва да имаме деескалация, би трябвало да го прилагаме и тук. Целта е деескалация на напрежението, но затова трябва всички институции да постъпват по този начин, но те пък всяка коза на свой крак", каза Главчев.

Според него, трябва да се стремят да убедят българските граждани, че институциите са на мястото и функционират.

Главчев заговори и за проблемите, които са трупани с години, като сред тях открои и този с режима на водата.

"Показахме, че и тях можем да решаваме. Изборите вече е ясно, че бяха честни и прозрачни. Един от тези проблеми е този с безводието. Всички знаят особено МОСВ, Министерство на земеделието и МРРБ, са наясно, че това са с много години трупани проблеми и ние трябва в спешен порядък нещо да предприемем. За целта ще ви предложа на споменатите министерства, както и на Министерство на икономиката да съберем някаква група, ясно е че планове няма да чертаем. Имаме поне още 4-5 дни. Хората чакат да живеят нормално и да имат вода", каза Главчев.