"Аз не съм разследващ орган, има си разследващи органи, има си закони в тази страна. Деянието не е за похвала - оттам нататък си има органи в държавата, които трябва да се занимават с това" - това коментира по повод заплаха за убийство срещу председателя на парламента Ива Митева председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, който тази вечер беше в Чирпан по повод празниците за Съединението.

На въпрос дали заплахата би могла да е поръчка, изпълнена от задържания безработен старозагорец, изпратил имейла със заканата, той отговори:

"Има странно съвпадение кога се случи това - когато два дена подред се занимаваме със Закона за НСО и ГЕРБ, БСП и ДПС се опитваха да го саботират през цялото време. Сега - дали някой от тях е засилил този човек, защото знаете, че хора, които са общо взето в страни от обществото са лесно манипулируеми, не знам, затова си има разследващи органи".

"Сигналът го оповестих със съгласието на г-жа Митева, така че нищо лошо не се случи от това и е по-добре нещата да са пред вас и пред българските граждани. Така или иначе, за първи път имаме заплаха към председател на НС, към г-жа Ива Митева, която е един професионалист, единственият й проблем е, че ние се занимавахме със Закона за НСО и се получи тази заплаха", допълни Йорданов, който вчера обяви, че заплахата е била насочена и към майката на Митева.

Той коментира и скандала с депутатката от ИБГНИ Татяна Дончева, която отрече неговите твърдения пред, че е опитвала да подкупи депутати от ИТН с половин милион лева, с цел да разцепи парламентарната група.

"Казах, че има запис, че е била на тази среща, да - размахвала е едни листчета с едни цифрички", заяви Йорданов.

И добави:

"Тя прекали с разни приказки да лъже по нас, а всъщност тя е човека, който прави такива неща. Тя е водила някакъв разговор, в който се е опитала да разцепи групата, да ги убеждава да напускат, да ходят евентуално като министри в третия мандат, така че това е грозна работа".