Първо благодаря на всички хора в София, които днес гласуваха и за пореден път показаха, че в града живеят свободни хора, които не се влияят от внушения. Това заяви пред журналисти в централата на ГЕРБ новата стара кметица на столицата Йорданка Фандъкова, след като стана ясно, че получава подкрепа за нов четвърти мандат начело на София.

Според данни на "Алфа рисърч" Йорданка Фандъкова е получила подкрепата на 53,5 процента, а 40.6% от избирателите са подкрепили Мая Манолова.  

"Пътят е правилен, хората очакват работа, но очакват и промяна. Така че ангажиментите, които съм поела, ще спазвам, включително и с работата в Общинския съвет. Най-голямата група в него е тази на ГЕРБ и СДС. Специално искам да благодаря на десните хора, които показаха в днешния ден, че не бягат от най-важните ценности за града и ще проведа разговори по същество за конкретните дейности и политики и подкрепата за тях. Имаме съвпадения за голяма част в сферите от програмата. До месец трябва да предложа новия проектобюджет за София за 2020 г. Ще търся подкрепата от колегите на ВМРО и на колегите от "Демократична България", заяви Фандъкова, като обясни, че не е чула нито едно конкретно предложение за решение на проблемите в София от другия кандидат за кмет Мая Манолова.

"Ако чуя ще има диалог с нея. С Борис Бонев ще работя, тъй като той е общински съветник. Много е важно по приоритетните сфери да получим широка подкрепа в Общинския съвет, като чистотата на въздуха, например", коментира Фандъкова.. 

Тя каза още, че ще направи промени в структурата на общината, като ще представи проект за новата структура. 

"Разбира се, те ще са свързани и с персонални промени", обясни Фандъкова. 

По думите й, конкуренцията на тези избори е била доста сериозна.

"Все пак управлението ни е дългогодишно, признавам и че е съпътствано от определени пропуски. Радвам се, че разумът надделя над популизма. Имаше много популизъм в тази кампания. Обърнах се към хората, с които имаме общи ценности, аз моите ценности не ги променям във времето, за разлика от други хора, които ги сменят доста често", отбеляза още Йорданка Фандъкова.