Твърде голям фокус има върху кметската битка в София. По моя лична преценка той е малко измислен. Това коментира пред Нова тв заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

Той допълни, че партията ще се бори за един или двама общински съветници в София, тъй като до този момент нямала представители в местния парламент. А в момента организацията се преструктурира.

Цонев не е сигурен дали рейтингът на Манолова ще й помогне в надпреварата за градоначалник на столицата. "Мая Манолова има висок рейтинг като омбудсман. Аз не съм убеден, че рейтингът й на обществен защитник ще се прехвърли върху този за кмет. Тя беше много добър депутат, беше и много добър омбудсман. Не знам какъв кмет ще бъде. Знам обаче какъв кмет ще бъде Йорданка Фандъкова", коментира той.

Цонев отбеляза, че ДПС в момента е в процес на номинации и предстои да се вземе решение дали ще подкрепят омбудсмана в оставка в кметската битка.

"Ние си възстановихме мястото на трета политическа сила при европейските избори. Една партия си възстановява мястото с парламентарна дейност и избори", изтъкна заместник-председателят на парламентарната група на ДПС.

"Не виждам в този парламент как ще влезем през парадния вход, нито пред задния. Не е въпросът за предсрочни избори, въпросът е какво правим после. Проевропейските и пронатовските партии трябва да определят интересите на България. Дошло е време да се промени форматът на властта в България. Искаме всички политически сили да мислят по три пункта - демографска криза, икономическо развитие и образование", заключи Йордан Цонев.