Това, че някой е направил заявка, че ще прави партия нищо не значи, това в България е много трудно. Ценностите са рухнали и много трудно може да се формира фактор в политиката от този проект, каза Янев.

Тези, които са ме обиждали след това публично са се извинявали в ефира, аз не искам да ме сравняват с когото и да било.

В България не се говори истината, не се говори срещу корупцията и срещу тайните схеми, говори се, това което е удобно на една политическа партия.

РЗС е извънсистемен играч, ние искаме нова Конституция, искаме промяна. Аз мога да критикувам, който поискам, защото съм самостоятелен, каза Яне Янев.

Според мен българският политически живот е на корпоративна основа, той е обсебен. В момента нямаме правителство на Орешарски и на тройната коалиция, а на Делян Пеевски.

Той в момента е един от най-големите играчи на прехода и го доказа. Той беше употребен, а от друга страна си подреди много добре своята пирамида. Той контролира БСП, обяви Янев и добави, че в ДПС повече се чува думата на Пеевски, отколкото на Доган.

Третата партия, която Пеевски владее е партия "Атака". Защо Волен Сидеров не каже като председател на антикорупционната комисия кой владее корупцията? Той е над всички останали.

Ако Пеевски реши лично правителството на Орешарски да падне, това ще се случи за по-малко от 24 часа. Той държи повече от половината депутати. Да не мислите, че те стоят там заради депутатската си заплата, обяви лидерът на РЗС.

Реформаторския блок бил по-скоро реаниматорски блок и целял да върне стари хора от дясно във властта. Аз винаги съм бил в десницата. Аз не се страхувам от тях, защото заедно всички те ще направят сбор от нули, обясни той.

Не е съставен на чиста основа Реформаторския блок, просто някой даде сигнал и го сформираха. Според Янев това са Държавна сигурност и БСП, които се страхуват да не се смени моделът в България.

Според Янев в момента има само една стабилна партия и това е ГЕРБ. Трябва да се поеме политическа отговорност и да се върви към радикален край, да се спре тази агония. Няма да усетят политиците, кога ще се срине цялата политическа система.