Протестът беше организиран на най-българското място в Израел – площад „Димитър Пешев” в телавивския квартал Яфо.

Пред паметника на най-достойния според българските евреи парламентарист емигрантите изказаха своето възмущение от състава на днешния български парламент и правителство. Те размахаха знамена и плакати с надписи „Ние сме с вас” и „оставка за Орешарски” и пиха протестно кафе на площада.

Те си обещаха, че ще се събират редовно до оставката на правителството.

Протестът привлече вниманието на жителите на Тел Авив
, както и на част от израелските медии.

DANSwithmeWorld

Освен в Тел Авив, българи излязоха вчера за пореден път на протест и в други  градове по света: Мюнхен, Франкфурт, Карлсруе, Амстердам, Лондон, Торонто, Монреал, Виена, Ню Йорк, Сан Франциско, Лос Анджелис, Вашингтон, Бостън, и Сидни.

Те са обединени чрез Facebook-групата "ДАНСwithme World" (https://www.facebook.com/DANSwithmeWorld).

Нямаше протестно кафе, но се посрещат "ваканцуващи"

В София станалият традиционен протест "На кафе" не се състоя. Останали са само плакатите и палатките около паметника срещу Народното събрание. При служебния вход, през който влизат депутатите, вече няма засилено полицейско присъствие.

Тази вечер протестиращите се готвят за посрещането на "ваканцуващите" депутати в резиденция Евксиноград. С преместването на проявите на  Черноморието недоволните от сегашното управление следват символично депутатите, които излязоха в парламентарна ваканция на 3 август.

Демонстрантите са организирали обсади по суша, вода и въздух, като са получили разрешение за протеста от община Варна за времето от 17.30 ч. до 21 часа, съобщи Дарик радио.

От няколко дни по пътя за Евксиноград могат да се видят билбордове с надпис "Оставка, г-н Орешарски".