След вчерашния "Орешарски марш", който потегли към морето, сега гражданите смятат да обсадят по суша, вода и въздух депутатите, предаде БГНЕС.

Началото е обявено за 19 ч. в понеделник, когато се очаква чувствително увеличение на "ваканцуващите" управници край морето.

Първоначалната идея за жива верига пред бариерата на магистралата за Златни пясъци вече е обогатена с атака на оградения за властта плаж с помощта на рибарски лодки и водолази.

Според администраторите на групата "Да блокираме "Евксиноград" и "Окупирай "Евксиноград" всеки момент се очаква потвърждение за участие в акцията и на парапланеристи.

Целта е не само вгорчаване на незаслужената според протестиращите почивка на депутатите, но и изпълнение на член 4 от Закона за устройство на територията, според който гражданите имат право на свободен и безплатен достъп до морските плажове.

От вчера на пътя между Варна и резиденцията има и билборд с напомнянето "Оставка, г-н Орешарски" на фона на двореца "Евксиноград". Инициативата е на сдружението "Обединени варненци за Варна", което планира до понеделник да сложи още няколко такива.