Кметът на столичния район "Изгрев" д-р Делян Георгиев заподозря каква може да е причината да го изключат от редиците на БСП. Той свърза отстраняването си от партията със задаващите се кметски избори догодина.

"Причините да бъда изключен са няколко. Едната е, че откакто съм кмет, не съм разрешил продажбата на нито един квадратен метър общинска земя. Втората причина е, че разреших проблема с местата в детските градини. Третата причина е, че иззех незаконно заграбени имоти и съборих незаконно построени имоти. Промяната в "Изгрев" се вижда и това кара определени хора да се притесняват от евентуално мое участие в предстоящите избори.", коментира по бТВ Георгиев.

"Убеден съм, че в последните 3 години съм засегнал определени интереси. Това не е без значение и затова се потърсиха изсмукани от пръстите причини", добави кметът.

"В БСП има един кръг от хора, които не искат аз да съм кмет, а някой друг. Аз не съм професионален политик и за мен явяването на изборите не е самоцел. Винаги съм искал районът да бъде управляван максимално добре и да стане по-добро място за живот", коментира д-р Георгиев.

"Тези хора имат определени виждания по посока на "Изгрев" и имат амбицията да ги реализират. Те си представят в "Изгрев" да има кмет, който да им играе по свирката. Това няма как да стане, докато аз съм там", зарече се районният кмет.

Георгиев призна, че не е решил дали ще се кандидатира на следващите местни избори.

След изключването му лидерката на БСП Корнелия Нинова отвърна на журналистически въпрос в парламента, че няма нищо общо с изключването на районния кмет и това е решение на местната партийна организация.

Д-р Делян Георгиев беше единственият районен кмет на БСП в София.