Тримата депутати, които в началото на февруари бяха изключени от парламентарната група на "Възраждане" - Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов, подготвят нов политически проект, съобщи БНР.

Заедно с тях в него ще участват и четиримата общински съветници в СОС, чието гласуване в полза на председател от ПП-ДБ, доведе до партийните наказания.

Целта е създаване на нова "патриотична формация с човешко лице", обясни Николай Дренчев, като не изключи сътрудничество с "Възраждане".

"Най-глобално нашата цел може да я дефинирам като да създадем предпоставките да проправим пътя към един нов златен век на българската държава. Освен това ние сме единствените, които бихме могли да извадим "Възраждане" от изолацията, в която сами са се поставили в момента, в който влезем в парламента отново като вече отделен субект и ако си партнираме с тях", посочи той.

От "Възраждане" бяха лаконични. Димо Дренчев заяви: "Доколко пътят им е разделен с "Възраждане", те са свободни да правят каквото пожелаят".