Депутатът от БСП Кирил Добрев, който оглавява комисията, проверяваща прословутото тефтерче на Златанов, и лидерът на ДПС Лютви Местан попитаха кой стои зад инициалите Б.Б. в него.

Добрев подчерта, че заради прословутия тефтер си е отишла Искра Фидосова и коментира, че това е логична оставка.

"В едно убийство най-лесно е да откриеш извършителя, но най-трудно е да откриеш поръчителя. Както каза г-н Златанов – И.Ф., Ц.Ц. са драсканици. Но стана ясно, че 103 пъти той е посетил Фидосова в нейния кабинет. Ц.Ц. също може да е всеки, но при изслушването бивши депутати казаха, че лично Цветан
Цветанов им е забил нож в гърба”, заяви Добрев. 

Той изрази съжаление, че Бойко Борисов не е в залата, защото е "мъжкар" и иска да го пита - кой според него е Б.Б.

Лютви Местан също подчерта, че от тефтерчето става ясно, че Б.Б. и Ц.Ц. са поръчители.

"Това е тефтерчето на технологията на злото като механизъм на упражняване на властта от ГЕРБ. Това е тефтерчето на задкулисието. Ако днес протестите са срещу задкулисието, това тефтерче разкрива как са се взимали решенията, колко са били независими независимите граждани. Въпросът "кой" сега е много актуален, тогава аз питам - кой стои зад инициалите Б.Б", заяви Местан.

Според него Златанов трябва да се яви пред парламента и да отговори и кой стои зад инциалите Ц.Ц. и останалите в неговите записки. 

Не е ясно какви са причините за отсъствието на лидера на ГЕРБ, но заместникът му Цветан Цветанов е в съда, където започна делото срещу него за възпрепятстване на правосъдието.

Христо Бисеров от ДПС предложи обсъждането да бъде отложено, тъй като не присъства ръководството на ГЕРБ. Депутатите гласуваха и приеха това да стане утре.

Обсъждането на освобождаването на Златанов беше предвидено за вчера, но беше отложено, за да може той да присъства. Въпреки поканата, отправена както чрез куриер, така и чрез адвокатска кантора, той е обяснил, че е ангажиран извън София и не може да се организира да дойде за един ден, обясни Мая Манолова, която председателства заседанието.