Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов, в интервю за предаването на bTV, цитиран от "Фокус".
 
По думите му приоритетът за добро представяне на изборите е сложило отпечатък върху цялото поведение на ГЕРБ. Реформи няма да има, те се отлагат, дори политически, некоректно, за следващи мандати, за следващи правителства, заяви Костов.

Той даде пример с най-голямото увеличение на бюджета в Министерство на труда и социалната политика за едно перо, което е най-съмнително и неясно как се харчи, като посочи, че това е т. нар. социално подпомагане.
„Социалното подпомагане е на хора, които нямат трудов принос към обществото, да кажем така, които нямат професионална подготовка за това. И на практика това е скритият начин да се печелят гласове, в смисъл да се купуват гласове”, добави синият лидер.

Вчера той посочи цифрата от 152 млн. лева, предвидени допълнително за социално подпомагане. На пресконференцията Костов прогнозира, че Бойко Борисов няма да предлага на който и да е участие в коалиционно правителство. Според лидера на ДСБ това "противоречи на неговите персонални качества, той е недиалогичен, неспособен на такива решения".
Ако има втори кабинет "Борисов", той отново няма да е коалиционен, смята бившият премиер.

Днес Синята коалиция ще трябва да обяви как ще гласува за бюджетите за 2011 г. Сините вече заявиха, че ще гласуват против бюджетите на ДОО и НЗОК, а по всяка вероятност ще се въздържат за републиканския бюджет.