Надявам се президентът да знае какво върши. Ние дълбоко вярваме, че аргументите, които бяха изложени при президента, са достатъчно добре обосновани и сериозни за вземането на решението на президента, коментира в МС Бобева, цитирана от БТА и БНР.

Тя изрази увереност, че президентът ще се съобрази с важността реформите да започнат. 

Повече от очевидно е, че всичките ангажименти, които поехме, които изискват допълнителни средства, ще бъдат сериозно заплашени, включително и за малките и средни предприятия.

Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов смята, че ветото ще доведе до забавяне на социалните плащания през следващите месеци и отговорността за това ще трябва да поеме президентът.

В актуализацията в бюджета са предвидени допълнително 40 милиона лева за социалното ведомство.

В момента има недостиг от 5 милиона лева в приемната грижа, 11 милиона лева за семейните помощи за деца и 21 милиона лева за изплащане на интеграционни добавки, обясни министър Адемов.

На специална пресконференция президентът Росен Плевнелиев обяви, че е наложил частично вето върху актуализацията на част от приходите и на разходите в бюджета за 2013 г., както и на възможността да се изтегли заем от 1 млрд. лева.