Някои от протестиращите закачиха надписи на металните заграждения. На някои от тях пишеше: „Ако хирургът сгреши, леталният край е гарантиран”, „Ще опазим парламента от лумпени и журналисти с всички средства”, „Аз съм платен, корумпиран олигарх”, предаде "Фокус".

Два от надписите на плакатите бяха "Вчера падна Мохамед, днес идва ред и на Ахмед" и "Мафиотски измекяри - вън". Мохамед Морси е сваленият от власт ислямистки президент на Египет.

Пред едно от загражденията бяха поставени умалени макети на танкове и военен камион. На земята имаше филии с надпис „Социална помощ”, както и големи кашони със залепени на тях листове с текстове от Изборния кодекс, които да бъдат променени.

На плакати имаше снимки на Волен Сидеров и Адолф Хитлер, а над тях надпис "Някаква разлика?"

Полицаите, които охраняват, се сменяха през един час, предаде БНР. След като униформен почина от инфаркт след дежурство вътрешният министър заяви, че служителите са преуморени.
Цветлин Йовчев уточни, пред БНТ, че премиерът лично се е ангажирал с осигуряването на средствата за извънредния труд на полицаите. 

Малко след 10 ч. протестиращите започнаха да се разотиват, остана само малко група и това позволи движението по бул. "Цар Освободител" да бъде пуснато.

Столичната община е съгласувала организирането на протест днес от 8.00 ч. до 17.00 ч. на пл. "Св. Александър Невски" - Северозападна дъга", съобщиха междувременно от общината. Ограничават се движението, спирането и паркирането на превозни средства по ул. "Оборище" от бул. "Васил Левски" до пл. "Александър Невски", по ул. "Дунав" от ул. "Московска" до пл. "Ал. Невски".

Цветя за полицаите

Шестгодишно дете подари рози на полицаите, охраняващи протеста срещу Венцислав Каймаканов пред Областната управа в Пловдив. Така протестиращите честитиха празника на служителите на МВР. Хората почетоха паметта на починалия в столицата полицай.

Вдигнат бе плакат "Подайте оставка, дайте почивка на полицаите".
Протестът блокира за кратко кръстовището на бул. „Шести септември” и „Васил Априлов”.

Изявление на президента

В 15 ч. днес президентът Росен Плевнелиев ще направи изявление във връзка с актуалната ситуация и продължаващото вече повече от 20 дни гражданско недоволство в страната. 

Дир. бг. ще предава изявлението на живо.

Анкета
: Ще затихнат ли протестите?