Утре водачите на листи ще бъдат обявени официално при откриването на кампанията на съюза, предаде БТА.

Председателят на предизборния щаб на ДСБ Веселин Методиев е пръв в Бургас, във Варна водач е заместник-председателят на "тъмносинята" партия Радан Кънев.

Илко Семерджиев ще води листата на коалицията в МИР Благоевград. Във Велико Търново срещу председателя на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се изправи д-р Мавроди Калейнски.

Асен Агов ще оглави листата на съюза във Враца, а в Ловеч - пръв е Калин Янакиев. Бившият директор на НРС Атанас Атанасов е водач в Пазарджик, Петър Москов - в Русе.

В Пловдив-град лидерът на ДСБ Иван Костов ще се изправи срещу председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и Стефан Данаилов от "Коалиция за България".
Костов ще води и в 23 МИР София-град.

По две листи ще водят и Екатерина Михайлова (25 МИР-София-град и Шумен) и Иван Иванов (24 МИР София-град и Стара Загора). В 26 МИР София-област е определен Веселин Запрянов.

Евгени Чачев е в 31 МИР Ямбол. В Търговище е Христо Христов, в Хасково - Деница Сачева. Водач на листата в Габрово е Борис Станимиров, в Плевен - Георги Караджов. В Пловдив-област начело на листата на ДСБ-БДФ е Георги Иванов. Момчил Станков е пръв във Видин.

Водач в Кърдажли коалицията е утвърдила Мухарем Мехмедов. Росица Рачева ще се състезава в Монтана с Искра Фидосова (ГЕРБ). В Плевен Георги Караджов ще застане срещу председателя на 41-то Народно събрание Цецка Цачева (ГЕРБ).
Кюстендилската листа на ДСБ-БДФ е оглавявана от Иван Пипонов. Перник - Валентин Павлов. В Силистра е Неделчо Жейнов, в Сливен - Димитър Сяров, в Смолян - Зарко Маринов, Разград - Теодор Ролев.