Ще се явя много мотивиран в местните избори в столицата. Това каза по време на пресконференция водачът на листата на АБВ за общински съветници за местните избори в София Ивайло Калфин, предаде "Фокус".

"Мотивиран съм, защото имам опит и от националната и от европейската политика. Имам представа как изглеждат най-малкото и как се живее в различни градове в Европа и по света. Имам амбиция в София да се случат неща, които за съжаление към момента не се случват. Има нужда от различен вид среда, управление за София. Не отричаме това, което се случва - хубави неща като метрото и асфалтирането на някоя улица, но като цяло начинът, по който изглежда столицата ни не е това, в което бихме искали да живеем", коментира Калфин.

Той обясни, че листата на АБВ за изборите е готова. "В нея ще видите хора, които познават добре приоритетите на града. В нея ще участва г-н Юлиан Плачков, Явор Цаков, който е спортен журналисти, дълго време работил в Българския олимпийски комитет. Ще видите д-р Николай Цоцомански, който е няколко пъти лекар на годината. Човек, който много добре познава необходимостта от здравна система, която да бъде достъпна за гражданите в София. Имаме включително и кандидати за районни кметове и за някои от селата. Ще спомена Александър Йорданов, който и в момента е кмет на Чепинци. Той ще бъде отново наш кандидат. Иван Керчев ще бъде кандидат за кмет на Красно село", отбеляза Калфин. Той посочи, че Валентин Котов отново ще бъде издигнат за кандидат-кмет на Нови Искър.

Калфин каза още, че АБВ ще подкрепи Мая Манолова за кмет на София. "На заседанието на градската организация на АБВ взехме решение да не издигаме собствен кандидат за кмет на София, което беше едно решение, което обмислихме много внимателно", заяви Калфин.

Сигурен съм, че най-силният водач на листа ще го има ПП АБВ в лицето на Ивайло Калфин, каза лидерът на партията Румен Петков.

"Основната цел, публичност, достъпност, ежедневна работа с гражданите са неща, които сега за съжаление са много встрани от дейността на съветниците и на администрацията. В листата ни 33% са гражданите до 35-годишна възраст. Това е сериозна гаранция за енергия, за воля, които са нужни на столицата, за да се развива", изтъкна Петков.