За да се направи добро представяне на изборите, трябва време, хора и пари. За съжаление ние не разполагахме с нито едно от трите. Резултатът, който имаме - около 9 000 гласа, са дадени след разговори с личен контакт, честни и без нито един лев даден срещу тях, каза в "Още от деня" по БНТ  за представянето на коалиция "Заедно" Ива Митева.

Според нея въвеждането на хартията и машината не е довело до по-висок резултат и до повишаване на резултата на тези, които го предложиха, но е породило доста въпроси.

"Около 45 000 недействителни бюлетини, много замацани протоколи - с над 70 грешки. Много липсващи резултати. Идвайки насам, колеги ми пращаха за секции, в които имаме липсващи резултати. Дадоха за пример 88 ОУ - 66 секция, гласували 10 човека за нас - 3 отчетени резултата. И това е навсякъде Секциите са около 11 600. Един глас да е взет, процентът се променя", каза Митева.

Тя обясни, че последната промяна на Изборния кодекс от 2021 г., когато се е въвело изцяло машинното гласуване, е била много добра.

Сега по този Изборен кодекс не съм работила, но смятам, че има много проблеми в него. Не смятам, че беше правилно да се гласува с машина, след това вотът да се брои на ръка. Затова гласовете липсват, посочи Ива Митева.

И допълни, че "Изборният кодекс се прави с политически интереси. И винаги преди избори".