"Имаше колебания дали да приема да вляза в политиката, но си дадох сметка, че ако откажа, ще съжалявам цял живот". Това заяви Ицо Хазарта по NOVA след първия си концерт като депутат, който бе снощи в столицата.

"Чувството е особено, с уговорката, че на този стол съм стоял два часа. Това е голяма отговорност, защото хората, които са гласували за теб, ти казват: "искаме ти да ни представляваш в парламента", отговори Христо Петров на въпрос за първия му ден като депутат. И добави, че приятелите му винаги са го подкрепяли в решенията.

Рапърът депутат не скри, че се е възмутил от поведението на депутатите от една парламентарна група.

"Докато президентът произнасяше своята реч те си приказваха, говореха по телефона, а един даже нещо си търсеше в носа. Няма как да очакваш, че когато високото ниво е такова, надолу ще е друго. Щом аз знам, че това е президентът - дали го харесваш или не, това е друг въпрос, и има минимум уважение, което трябва да покажеш", заяви Петров.

Христо Петров потвърди, че приоритет в работата му ще са образованието и културата.

"Не бих станал министър на културата", като добави, че е получавал подобни предложения. Смята обаче, че би бил по-полезен в законодателната, отколкото в изпълнителната власт.

Ицо Хазарта заяви, че е наясно с това, че сега хората ще променят отношението си към него и е готов да плати тази цена.

Попитан кое го е мотивирало да приеме поканата и да се кандидарита за депутат от "Продължаваме промяната", музикантът каза: "Не съм виждал такива хора в българската политика досега. Аз им вярвам и смятам, че те наистина са способни да направят големи промени".

Новият депутат разказа и за реакцията на голямата му дъщеря, когато й отказал да направят нещо двамата заедно. Момиченцето останало изненадано, че за първи път чува тази реплика от баща си през деня, предвид среднощните му ангажименти като изпълнител.