Партия "Има такъв народ" внесе документи за регистрация за участие в парламентарните избори на 2 октомври.

Документите в ЦИК подадоха зам.-председателят на партията Тошко Йорданов и бившият депутат и шеф на бюджетната комисия Любомир Каримански.

"За цел на тези парламентарни избори си поставяме да убедим хората в правотата ни, в това, че ще защитаваме техните интереси, да получим доверието им и след това да изпълним това, което сме обещали", заяви Тошко Йорданов.

"Ще продължим да не толерираме лицемерието, както досега сме го направили. Все пак истинската страна на монетата е по-важна от всяко друго представяне", коментира Любомир Каримански, като само допреди два дни каза, че все още не е решил дали ще се кандидатира за народен представител, но изтъкна, че остава верен на ИТН.

По-рано пред Дарик радио Тошко Йорданов призна каква грешка са допуснали с лидера на ИТН Слави Трифонов - доверили са се на хора, които познават отдавна. "Никога не сме подхождали с идеята, че хората са измамници и лъжци. Почтеността трябва да идва от ръководството на партията.", коментира дясната ръка на Трифонов.

"Ясно е, че не си свършихме работата като четворна коалиция. Ако работехме добре, и правителството щеше да работи сега. Но желанието за власт в Кирил Петков, манталитетът е същият, като на Борисов. Не може да работиш в екип, задължавайки партньорите ти да са като слуги", каза още Тошко Йорданов.

Според него хубавото на служебното правителство в момента е, че носи по-чиста и ясна отговорност от тази по време на управлението на четворната коалция.