Любомир Каримански още не е решил дали да се кандидатира за депутат, но подчерта, че ако го направи, отново ще е в листата на ИТН.

"Предстои и самият аз за себе си да реша кое ще бъде най-добро за мен и дали ще мога да дам нещо на страната си. За друг политически субект няма как да говорим, аз съм последователен човек", коментира Каримански по Нова нюз. "Не мисля, че се е появил друг проект, който да се припокрива с моето виждане за политическо развитие на страната", подчерта бившият шеф на бюджетната комисия.

Той припомни, че е минал през интригите около номинацията му за шеф на БНБ "с търпение и с балансираност, която търся в себе си през цялото време".

Финансистът коментира като двоен стандарт протестите срещу руския газ, но не и срещу руски нефт.

"Ако имаме договор, който не е прекратен и действащ, той би трябвало да се спазва, както е подписан. Но от друга страна, нека да наблегнем на това как се доставя нефтът в България за бензиностанциите. Цената на нефта не е поевтиняла", каза той по повод евентуално възобновяване на преговорите с "Газпром" за доставка на газ. Каримански добави, че страната ни доставя нефт от Русия и попита къде е разликата от цената, на която го получаваме, и цената, на която се продава по бензиностанциите. Припомни и засекретен доклад на ДАНС по случая. "Въпреки че ние доставяме най-евтиния нефт за бензиностанциите, цената не е поевтиняла. И в същото време протести за руския нефт няма. Защо имаме двоен стандарт?", попита бившият депутат.

Той предупреди, че ни предстои "криза" и посочи: "Не знам как трябва да се обяснява на хората, за да знаят в каква ситуация ще изпаднат след няколко месеца. Много е сериозно положението".