Проектът на Кирил Петков и Асен Василев за влизане в политиката напомня на старта на НДСВ, каза проф. Огнян Герджиков. Причината през 2001 година НДСВ да помете всичко старо на парламентарните избори е абсолютно новият политически проект на Симеон Сакскобургготски, смята Герджиков, който беше изявен член на партията.

Днес Герджиков отново е обнадежден, след като амбицията на Петков и Василев да направят нещо различно е открила чудесна политическа ниша, отворила се след провала на две поредни народни събрания. Той е категоричен, че двамата харвардски възпитаници събират надеждите на много хора и "Продължаваме промяната" ще има много добър изборен резултат.

Огнян Герджиков вярва на високообразовани хора, които имат преди всичко практически опит в управлението на финанси. Той дава пример с думите на американския президент Бил Клинтън от 1992 година "Икономиката, глупако!", според който икономиката е определяща за успешното развитие на всяка държава.

  • Кое е по-важно - опит в икономиката, за да направиш партия или политически опит, за да привлечеш хора от бизнеса?
  • Какво може да мотивира една партия да стане мандатоносител на друга?
  • Защо вече има хора готови да гласуват за проект, който още няма обявена предизборна програма?

Отговорите на проф. Огнян Герджиков, "Директно в новините" със Стефан Кунчев.

Визитка:

Проф. Огнян Герджиков е роден на 19 март 1946 г. в София. Завършва Юридическия факултет на СУ "Св. Кл. Охридски", където днес преподава търговско право. Автор на монографии и десетки статии в областта на търговското право. Депутат от НДСВ два мандата. Председател на 39-ото НС. Носител на орден "Стара планина". Служебен премиер на правителството назначено от президента Румен Радев през януари 2