"Икономиката, глупако!" - крилата фраза, но важен избор за държавата

Проф. Огнян Герджиков пред политическия подкаст "Директно в новините"

Обратно в новината

Коментари - "Икономиката, глупако!" - крилата фраза, но важен избор за държавата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ужасно отвратителен тип!

А представяте ли си как българите изглеждаме на нормалния човек? Да има населението 5-6 милиарда, а да му крадат по 2 на месец? Аз нямам думи. Само някакви представи за маймуни, с риск да ги обидя

Я да ви разкажа малка приказка за лека нощ. Помните ли как бабуинът ни баламосваше, че много сме забогатели? Имали сме били 63 милиарда на депозити. И растели, и растели... Чак ми стана интересно. Платих на НСИ 1 500 лева, пък и доктор на науките съм, проверих. Истината е, че това са белите парици за черни дни на, внимавайте! „домакинствата и НТООД“. НТООД, нетърговските организации, обслужващи домакинствата са: партии, профсъюзи, спортни, благотворителни и други, църкви + НПО, около 35 000. Делът на домакинствата е 9%. Викам си, така и така съм платил, да ги огледам по-отблизо. Накратко, българското население има към 5 млрд. лева. А само от корупцията месечно губим по 2 млрд. Не се се шегувам. Данните са на ЕП. 11 милиарда евро годишно. Затова евродепутатите се държаха за главите и не вярваха

Икономиката, глупако! Да, икономиката с галопиращата инфлация, затворените бизнеси и будалкането на пенсионерите. Много са готини, няма що.

Истина е, че годините от 2000-та до 2007-ма бяха като отдих. Кратко междучасие в трагичната ни история след 1985-та. Истина е също, че герджиковци и прочия сакскобургготски нямат никаква заслуга за това. Три са факторите. Социалният ни капитал, тогава. Не само бяхме с 1,5 млн. души повече, но и неизмеримо по-качествени. 30-40 годишни, прекрасно образовани, здрави. Мъжете - през казармата. Научени на дисциплина. На взаимопомощ и съвместно действие. Днес му викат „екипност“. Икономическият цикъл. Излишно е да го разказвам. Още неокраденото наследство от соца. Ни с едно герджиковкците имат нещо общо. Освен с грабежа и безотговорността.

И да кажа: не губете време да спорите с данните ми. Някога имаше форум, на в-к „Сега“. Интелигентният и безкомпромисен. По сто пъти се оглеждаше и най-малката буква. От всички източници на света. Горко ти, ако сбъркаш. А да излъжеш... Някому пречеше. Но фактите са факти. Жестоко нещо. Всеки може да има „мнение“, но как да имаш факт? Не можеш

„Защото няма нищо тайно, което да не стане явно, нито пък скрито, което да не стане известно и да не излезе наяве. И тъй, внимавайте как слушате...“ Лука 8:17-18 Само че, сметам аз, дотогава трябва и смъртното таквоз да върнем. Че иначе бадева да ги храним... не ми се струва много демократично

„2021-09-25 14:10:35 И (нерегистриран) каква икономика имаше глупако ? В следствие на онази социалистическата икономика глупако сме на това дередже.“ Имахме такава икономика, глупако, че днешната, глупако, е с 1/6 по-малка. МВФ го казва, глупако, а ти стани поне малко по-грамотен, глупако. *За умните - натиснете тук https://knoema.com/atlas/Bulgaria/GDP-based-on-PPP Понеже, и да натиснете, трябва да сте и мъничко платежоспособни, ще поясня за всички: БВП 1989 г. - 93,6 тогавашни, 196,5 днешни. Милиарда долара. Да повторя, МВФ го казва. БВП 2020 г. - 164,6 милиарда. Днешни. 164,6 / 196,5 = 0,84 Това е положението, мили братя. Не лапайте мухи и срещу фактите не ритайте, ами си опичайте акъла

Юпитата му добре ни ошамариха, самите те окльощавяха от денонощна работа и сега едва едва свързват двата края.Само от БТК бае Симо и сие лапнаха поне милиард аванта и още се лапа.В Равда станцията на ВИИ и още няколко се превърнха в хотели на фамилията Велчеви.Не трябва да се забравя,че мастодонта в търговското право проф.Герджиков яростно брани от атаки гл. прокурора- не било държавническо поведение, но не се и опитва дори да коментира какви ги вършат разни джуджета и мата хари.Мдаааа, всеки с интересите си.

" Икономиката глупако" казано точно, ясно и поучително. Пример, комунистите след девети може да са били глупави селяни, но са знаели, че само икономиката е силата на държавата и го направиха, до 89 год. България имаше яка икономика и то се виждаше, що заводи, що предприятия, яка енергетика, и т.н. което сега е само спомен. Сега няма икономика и сме най-бедните в Европа и ще бъдем още дълго.

Хаха! Разсмя ме искрено. Клоун.

каква икономика имаше глупако ? В следствие на онази социалистическата икономика глупако сме на това дередже .

И като излязохме на пазара 89г в пряка конкуренция с останалия свят се рзбра колко ни струват и икономиката и продуктите дето поизвеждахме.

Професора е константна величина. ±0,00

Язека най-обичам партийни секретари на ППО на БКП да ми дават акъл. Аман от комунисти. Свършване нямат.

и отговор не искам къде е сега ндсевето та и с тия сега така

Явно нищо не е разбрал Герджика ! Може да имаш опит в микроикономиката , но това няма да ти помогне когато говорим за макроикономика ! Това само доказва , че още икономически неграмотен народ ! Дори такива високообразовани като Герджика !

..не само напомня НДСВ, но и като тях ще приключи. Ние сме малък, но тъп народ и заслужаваме да ни лъжат с една и съща лъжа, докато вярваме и лъжата работи.

Така сме спокойни, че следващите 4 години има кого да псуваме за нашите си собствени неволи.

истерията с ковида е като диамантите на диаманд диамандиев.. или като "демокрацията" в афганистан. двадесет години... милиарди хвърлени на фючърз акулите и пак ората немат течаща вода да си измият лайната от гъза.. ето това е еврейска "демокрация". .

Герджиков, науката глупако!

за каква икономика ви говри тоя тлъстосер дебил? за аонсувската на мангала крадец на дербно от драгалевци, или за тази на печелившия евреин-мангасар, който закупи бга балкан за един пробит долар? или за тази "икономика", от която въпреки печатането на зелено от еврейската-педофилна мафия - пак имаше краш на банки? а лузъри еврейски? . където има евреи- там има най-голямата загуба за човечеството. просто Божи Закон. не е Моя измислица, като "науката" "икономика" на тоя царско загубил лузър. ще губите всеки път, дебил царски! дори като си бързшс гъза посран с подобни възклицания и така ще стане. защото така го Наредих! . тези които са против отиват директно в канала! - .

На това сме свидетели в момента. На EU не му пукаше къде отиват парите , важното беше Баце да изпълнява каквото му се каже. Милиарди се окрадоха, построиха се хотелчета и много ближни на Мазния дебелак от Банкя се облажиха. Европейците чак сега се сетили че в БГ много бедни имало. Крилатата фраза е .... -без икономика не може, дори се чудя защо тази простотия е крилата фраза.

Не, потопа не е след ГЕРБ, а след Румчо Първи Велики!

на Питков и Фасулев е просто икономия на интелект. За тях биха гласували само равните им по липса на ум.

Доволни ли сте от цените днес?

Е Ник Щайн.

Бяхме го забравили този немец по манталитет чист Ганьо Балкански.Да не са го арестували нейде по света?

Предполагам вече си е и излежал присъдите за измами. Като гледам този "канадец", ми се струва че върви уверено по неговите стъпки. Прави политика с обаяние и ..... измами. Предполагам не е и бил роден, по времето на Ник Щайн. За това си мисли, че е открил топлата вода.

Ако това ни е крилатата фраза дупе да ни е яко. Изключително прост народ.

ГЕРДЖИКОВ Е УМЕН, не коментирам дали е честен, но по интелект и опит вероятно превъзхожда всички от последното НС. КИРИЛ ПЕТКОВ е лъжльо и поредната “калинка” в предният състав на правителството. Разликата от завършил Харвард от 1 курс и завършил платена магистърска степен, е от земята до небето. Всяко магаре с пари или спонсор, може да получи такъв сертификат за семинарно присъствие. НЯМА НИЩО ПО-ЛЕСНО ОТ ТОВА ДА СЕ ПРОГНОЗИРА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА - “Всички идват кат’ аслани, всички си отиват насрани”

Човек като се опари на котлона ще го пипне ли пак?Нереалистични очаквания,че като царя ще получат мнозинство достатъчно за кабинет.Понеже споменава "икономиката,глупако",то не се сещам да съм чел картина копие да струва повече от оригинала.Да си поиграе с естета от Банкя на тенис или да му шибне една ракия,да полее оптимизма си за изборите.

Абсолютно вярно. Управлението на държавата трябва да става от хора, които разбират от финанси и икономика. Политиците разбират от празно говорене и нищоправене, което е доказвано толкова пъти до сега, че не се нуждае от коментар.

За това всеки политик си огражда със съветници. Понеже един човек не може да разбира от политика, икономика, военно дело, сигурност и медицина, примерно. Ако има такъв разбирач, ами стойте далече от него.

Без Белене, сега се изнася около 1/4 от произвежданавата електроенергия. Цената, която плащат чуждите консуматори е около 1/3 от тази за вътрешните потребители. Като се построи Белене, делът на износа ще се увеличи малко, щото ще затворят мариците, а цените за утроят. Поради това, АЕЦ Белене ще се строи при всички положения!

Е ако си избереме ПОЧТЕНИ ПОЛИТИЦИ ще стане ясно че народа е на нивото да вярва в БЕЛИ ЛЯСТОВИЦИ. Е това си е тема за размисъл!

... икономиката умници , не чегъртането . Та да не се хвърлят напразно милиони за избори ... ха ха ха .

на запад дотират покупката на електромобили, наш Кирчо реши да дотира производството. НАТО иска бър зостъп до Черно море, Комитова спря Хемус. Европа иска специализирани съдилища за бандюги като Черепа и Мустака, наште Янаки и Бойкикиев - наопъки. Подопечните на Герджиков от предните служебни недоразумения произведоха обвинения на Москов, Ненчев, Митов и Ангеличин, ама те паднаха в съда. Корифеи и Герджиков, и служебния му бивш шеф...

За съжаление Петков и Василев се оказват по-големи калинки и некадърници от предишните. Бяха на власт няколко месеца през които икономиката се срива заради скъпия ток, а те се занимават политиканстване, хвалене колко са „морални“ а другите не и т.н. Така и не се сетиха че икономиката загива заради скъпя ток, а токът е скъп заради това че АЕЦ Белене не се довърши. Да припомня: АЕЦ Белене беше спрян под натиска на псевдо-енерггийни специалисти, въпреки че анализите показваха че АЕЦ Белене ще има чиста печалба от 300 милиарда. Тези псевдо-специалисти твърдяха, че цената на тока от Белене прави тока непродаваем, че ще е на загуба. Последните цени на тока от 350 лв/МВч показват че усреднената за 60 години цена на тока от 140 лв/МВч дори и сега е по-ниска от пазарната, което означава че АЕЦ можеше веднага да заработи на голяма печалба, т.е. икономическите анализи за АЕЦ Белене се потвърждават. Ако АЕЦ Белене беше довършен, сега щяхме да имаме евтин ток и бурно развитие на икономиката, която щеше да се възполва от проблемите в ЕС и да заеме позиции. Но къде толкова акъл в Петков и Василев да направят връзката АЕЦ-умираща икономика и да вземат мерки. По важно е да се кипрят и хвалят пред медиите, а не да свършат нещо полезно.

И щеше да има още 1000 мв за износ, а цените у нас щяха да са същите. А че трябваше да е построен Белене трябваше, но нали трябва да сме на дъното, затова не се построи и се затвориха и 1760 мв в Козлодуй, за които пък точно тия двамата нямат абсолютно никаква вина.

Още един от кастата която съсипваше България се пъни да рекламира новите чучола на чуждия режим

Няма десет часа, събота е, а вече налитам на четвърта новина за Тимон и Пумба. Колко ще станат до вечерта дори не ми се мисли. Хора, не си купувайте пакетирани храни до изборите! Не се знае дали няма да изкочат и от там.

Не знам дали е удобно, ама да запитам. Кирил Петков намери ли време да отиде до Букурещ, за да докаже на Суверена, че не е влезнал в политиката с лъжа и подпис на декларация с невярно съдържание?

Че Герджиков е глупав няма спор. Защо обаче толкова много излишни думи след това?

Сухар продажен, наставник на сергиите. Замълчи и не дразни по-умните.

Тоя, пак си джироса гласа!

Усилено се търси перилен препарат за изпиране на крадеца Асен и лъжеца Кирил! Хвърлят се много пари за да бъдат изчистени и светнат, като нещо ново!?

Много добър резултат. Да не забравяме повечето от 50% негласували - това е една огромна ниша. Това са млади хора, които не са се припознали в старите, очукани и овехтяли партии. Хора, които имат респект към доброто образование и за много от тях то е цел. Моят син ще гласува за първи път на тези избори и определено дава доверието си на тях, както и съучениците му от елитна гимназия.

Знаеш ли на колко години са партиите в Великобритания и САЩ?

Герджиков, колко броя банкноти сгъна в портфейла за тази пламенна агитация? Не ми казвай, че спонтанно сте е връхлетяла непреодолима нужда, да се хързулнеш в медийното пространство с такова четкане и хвалби.

Този човечец не става ли смешен! Или безкрайно остаря!

Слагайте знак за предозборна агитация. Някой ще си помисли, че е новина.

При това много мощна! Такова нещо по скоро не бях виждал. Буквално е наводнено с тях по всички видове медии. Впрегнат е голям ресурс и хора, то си личи. И после някой ми обяснява, че зад тях нямало никой, сами били.

Българските медии са "свободни"... дават най-голяма свобода на словото на тоз, който свободно сложи най-голяма купчина пари. Както и българските "социолози", които превърнаха социологическите проучвания в точна наука: получаваш точно толкова подкрепа, колкото си си платил.

Брюксел пита Гешев за чекмеджето на Борисов

Гешев е невинен! Нищо не знае челяка. Като че ли аз съм главен прокурор

Защо ГЕШЕВ??-Трябва да питат някой ясновидец, оракул!? -Например Х.Иванов.