Не е правилно да се обединяват протоколите от машинното и хартиено гласуване, защото така няма да се разбере колко човека са предпочели машините. Това коментира във Варна председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов в отговор на въпрос за решението на ЦИК данните от машинното и хартиеното гласуване да се записват заедно в секционните протоколи.

Според Костадинов колко души са избрали машинното гласуване ще е много показателно, защото основният довод на застъпниците на хартиените бюлетини е бил, че хората искали да гласуват с хартия, а не с машина. Как да разберем сега дали това е така или не е, попита Костадинов.

Ако ние нямаме информация в изборния ден, това ще си остане просто една хипотеза и ще стане ясно, че цялата тази работа беше направена с една много простичка цел - за да може ГЕРБ, БСП и ДПС да си вдигнат резултата, по начина, по който го правят години наред - с фалшификация на вота, каза лидерът на партията, цитиран от БТА. 

По думите му това няма да стане, защото "Възраждане" ще има представител във всяка една секция и няма да допусне фалшификация в нито един изборен участък.

Костадинов съобщи още, че утре ще се знае колко точно подписа в подкрепа на искането за референдум за запазването на българския лев са събрани за първите шест седмици от началото на подписката. По думите му на седмица се събират около 50 000 подписа, което означава, че след ден вероятно ще са около или малко над 300 000. Костадинов допълни, очаква до края на кампанията, ако така продължават нещата, да бъдат събрани около 600 000 подписа, което по думите му означава, че референдум ще има.