С действията си Цветанов заличава своя принос в политиката. Това каза Георги Харизонов пред Нова тв, коментирайки обвиненията на Цветан Цветанов, че е участвал в заговор срещу бившия втори в ГЕРБ. Преди седмица Цветанов заяви, че излизането му от партията било плод на сценарий, а обвинението дойде преди учредяването на партията "Републиканци за България".


"Твърденията му по мой адрес трябва да бъдат подкрепени с факти. Нека покаже тези списъци на ДПС, по които са уволнявани министри, да видим каква е кадровата политика на ГЕРБ. Когато си втори човек в една партия, а в последствие се окаже, че в нея е имало толкова нередни неща, това те поставя в неудобна ситуация ", заяви Харизанов.

"През 2011 г., когато станах част от борда на "Напоителни системи", имаше над 75 преписки за кражби и посегателства. По това време Цветанов беше вътрешен министър. Малко след това през един мой колега започна силен натиск за заплащане на несъществуващи задължения на дружеството към частна фирма. Натискът дойде от компания, която претендираше с листа от тетрадка, че е докарала резервни части. Колегата ми се оплака, обявих на фирмата, че няма да им бъдат платени тези средства. Малко след това с мен се свърза уреждач, който бе част от системата на МВР. Той ми каза, че като се видим на четири очи, ще се разберем. Подадох сигнал до инспектората на Министерството на земеделието в лицето на Александър Михайлов. Половин час след това заедно с него бяхме в ГДБОП. В дирекцията там подадох официален сигнал, че срещу мен се управлява корупционен натиск. По искане на прокурор дадох разрешение телефонът ми да бъде подслушван. Така че не знам за какви злоупотреби говори Цветанов", разказа Георги Харизанов.

Той заяви категорично, че никога не имал намерение да става народен представител.

В предаването той коментира и изказванията на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, според които Цветанов се е превърнал в поддръжник на президента.

"Когато човек заема високи политически постове, не трябва да се притеснява от това какво говори. Свободата на словото важи за всички. Всеки има право да избира начина си на изразяване. На нейно място не бих използвал подобни аргументи. Стилът на Караянчева е експресивен", каза още Харизанов.