"Забавлявам се от идеята, че ние, най-малката група в парламента, ще получим мандат за съставяне на правителство, но теоретично всичко е възможно и ние се готвим за това", заяви адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!" в "Тази сутрин" на bTV.

"Готвим стратегии, говорим с другите парламентарни сили, доколкото ние сме 14 души, въпреки че ние подехме инициативата да говорим с всички, защото има много траншеи, които ги разделят. Последното нещо е името на министър-председателя. Не знам защо политиката се схваща като това кой ще води отпред. Политиката е отборна работа. В противен случай отново получаваме ГЕРБ и Бойко Борисов", коментира Хаджигенов.

Името на премиера е последното нещо, което трябва да се реши, каза депутатът от "Изправи се! Мутри вън!".

За евентуално връчване на мандата на "Изправи се! Мутри вън!" председателят на ПГ Мая Манолова вчера каза, цитирана от БТА: "Решението е на президента на кого да го връчи. Не е логично да го връчи на най-малката парламентарна група. Да ние сме активни, ние сме работливи, ние можем да носим отговорност, но не смятам, че нормално зад гърба на най-малкия да се скрият големите".

Лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов заяви вчера във фейсбук, че ще се откажат от мандата за съставяне на правителство, който президентът трябва да им връчи като втора по численост парламентарна група. Мая Манолова заяви във връзка с това, че очакват да чуят мотивите на ИТН и при конституционната процедура при президента.

По БНР тази сутрин Георги Ганев от гражданската квота на "Демократична България" заяви, че трябва да се направи "честен опит да се сформира правителство, което да изпълни ограничен брой неща, за които може да се мисли реалистично, че ще се намери подкрепа в зала".