Ултраси и платени провокатори нападнаха автобусите, с които трябваше да се приберат участниците в митинга на членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ в подкрепа на премиера Борисов и политиките на правителството.

Това заявяват от ГЕРБ по повод сблъсъка и напрежението, което възникна по време на двата протеста, които се провеждаха в триъгълника на властта. Протестиращите в подкрепа на Румен Радев опитаха да пробият кордона от полицаи и да спрат подкрепящите премиера Борисов да се качат на автобусите. Така възникна напрежение, а полицията се раздели, за да предотврати сблъсъци. Арестуваните досега е ясно, че са трима, които са влезели в сблъсъци с полицаи. Шествието, подкрепящо Румен Радев, се раздели, за да спре автобусите, но неуспешно. Протестът продължава, а към сградата на Министерски съвет летят бутилки.

"Върху автобусите беше извършен истински погром. Стъклата им бяха изпочупени с камъни. Към момента няма пострадали членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ, но това се дължи единствено на щастлива случайност", категорични са от партията на премиера.

"От ПП ГЕРБ остро осъждаме подобни действия. След тази вечер става ясно, че този, който нарича легитимно избраното правителство "мутри", си служи с мутренски способи за дестабилизация на страната при това в исторически момент за държавата - приемането на България в чакалнята на еврозоната", казват още от партията.

Те настояват незабавно президентът Румен Радев, Корнелия Нинова, Румен Петков, Татяна Дончева, Христо Иванов, Арман Бабикян, Велислав Минеков, Николай Хаджигенов, Мая Манолова и всички останали, които "размахваха юмруци и средни пръсти, да поемат политическата отговорност за тези вандалски действия".

"Президентът Румен Радев е длъжен да излезе и да призове всички платени провокатори да се приберат от улицата. Ако не го направи, то ще считаме, че той е основният подбудител за тези умишлени действия. Той беше този, който излезе и вдигна юмрук срещу народа", настояват от ГЕРБ.

Те призовават органите на реда да защитят мирно протестиращите. Декларацията бе изчетена от члена на ГЕРБ Цветомир Паунов.