Настояваме в следващите часове или най-много дни, до края на седмицата, президентът Румен Радев да предостави доказателства за събраните 1,6 млрд. лв. под формата на документи. Ако не го направи, ние ще считаме, че освен г-жа Лъжа, имаме и г-н Лъжа (управляващите нарекоха така лидера на БСП Корнелия Нинова преди време - б.р.)", заяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Така той отговори на твърдението на държавния глава, че неговото служебно правителство е събрало просрочени вземания от много години в сферата на енергетиката. По този начин държавният глава опроверга изнесени от ГЕРБ данни, че именно по време на това правителство, назначено от него, сивият сектор у нас е придобил голяма сила.

Абсолютно невярно е това. Служебното правителство събра 600 милиона, нека кажат къде са. Това ме навява на мисълта, че там нарочно не са търсени тези вземания от определени компании. Направете подробна справка, аз мога да ви я дам", заяви той и призова управляващите да подкрепят твърденията си с реални цифри.

"Няма как това да не бъде документирано в Министерството на енергетиката. "Позитано 20" произвежда фалшиви новини през определени сайтове. Тези лъжи се повтаряха от лидера на БСП госпожа Нинова. Президентството също повтаря част от фалшивите новини, които те произвеждат. Това е много мощна атака, която върви, но ние сме готови да отговорим. Няма да се поддадем на подобни атаки. Президентът говори за операция "Пречупване" - тя съществува и е в ход, ние обаче сме готови да я спрем", заяви обаче Биков.

И добави:

"Фалшивите новини, че чума няма, се повтаряха от лидера на БСП Корнелия Нинова - чума има и вече всички го знаем. Чума има и в стадото на баба Дора. Корнелия Нинова беше там без да ѝ е направена дезинфекция след това, защото имаше провокатори, които режеха маркуча за дезинфекция. Според нас те също са свързани с нея".