ГЕРБ обяви Бойко Рашков за чадър над далаверата "Джемкорп" и ПП, той се нарече "градушка" за Бойко Борисов. Разпрата нажежи градусите в пленарната зала малко след приемането на доклада на временната комисия за меморандума.

Георг Георгиев обяви меморандума за далаверата на всички времена и призова "комунистическият имотен следовател" да излезе и да каже защо е бил чадър над нея.

"Не съм целувал ръка на никого, нито нещо друго, не съм бил чадър на никой", скочи на трибуната Рашков, като намекна за снимката на Георгиев, на която той целува ръка на лидера на партията.

"Съжалявам, че нямах време да бъда още по-голяма градушка срещу вашия лидер от ГЕРБ", добави ядосаният Рашков.

"Целувате ръка на тия, които казаха "време е танковете да дойдат", на тия целувахте ръка!", репликира го Георгиев.

"Наздраве, пийнете си г-н Рашков", каза депутатът от ГЕРБ на бившия вътрешен министър, който държеше в ръка бутилка с вода и чаша с кафе.

"Вие, червеният комунистически следовател, които направихте държавата на това, на което сте свикнали - един комунистически разграден двор. Снимките ги има, на които вие заедно с мафията...", не можа да довърши изречението депутатът от ГЕРБ, понеже съпартиецът му Росен Желязков спря микрофона.

Зам.-шефът на парламента го направи след безуспешни предупреждения разправията да престане.

Снимка: БТА

Веднага след това Росен Желязков побърза да даде десетина минути почивка за уталожване на страстите.

Снимка: БТА

А насред спора Елисавета Белобрадова от ДБ изрази огромното си притеснение, че пленарната зала губи ценно време в безсмислени приказки, когато "в 16.30 има един български гражданин, Христо Грозев, който трябва да бъде изслушан".

Белобрадова се притесни, че времето напредва, а в същото време комисията за контрол над спецслужбите, в момента председателствана от Рашков, трябва да има заседание, на което да изслушва Грозев за издирването му от Русия. По правило, ако пленарното заседание се проточи, комисиите не може да започнат работа.

Преди това обаче пленарното заседание беше удължено заради изслушването на вътрешния министър Иван Демерджиев, който трябва да информира депутатите за трафика с мигрантите.