Бившият директор на пазарджишката пожарна комисар Иван Панайотов е кандидатурата на ГЕРБ за кмет на Пазарджик. Решението бе взето снощи на общинско партийно събрание, съобщи БНР.

Преди дни Иван Панайотов се пенсионира след 36 години служба в системата на МВР. Той е роден на 7 август 1959 г. в Панагюрище. Завършил е ВСШ "Георги Димитров"-МВР с профил "Противопожарна охрана". През времето на своята служба е преминал през всички изпълнителски и ръководни нива в структурите на пожарната.

От 2000 г. бе началник на ОУПБЗН-Пазарджик, а в последствие и директор на РДПБЗН-Пазарджик. За професионализма и постиженията в работата си е награждаван многократно от ръководството на МВР и ГДПБЗН. Тази година той беше отличен с приза "Пожарникар на годината", а по повод професионалния празник на Министерството на вътрешните работи и с почетно отличие "За доблест и заслуга" - 1 степен.

С издигането на Иван Панайотов към момента кандидатите за кметския стол на Пазарджик стават четирима. Това са сегашният кмет Тодор Попов, предприемачът Благо Солов и бившият шеф на Националната служба за сигурност Арлин Антонов.

Засега остават неизвестни намеренията на БСП. Партията все още е пред дилемата, дали да има свой кандидат или да участва в коалиция.