"Няма да влизаме в компромати и битки. Само преди няколко дни, ние за пореден път се убедихме, че се готви нещо гнусно, нещо некоректно и нещо абсолютно несъвместимо с воденето на кампания. Това нещо не се случва за първи. Но ние не сме част от тази компроматна война. ГЕРБ в тази кампания участва позитивно. Ние за пореден път показахме, че работим за интереса на българските граждани и развитието на българските общини", каза на извънреден брифинг председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов.

"Почти навсякъде ГЕРБ е първа политическа сила. Колегите от БСП не правят разлика между победа и загуба. БСП е на второ място, а ГЕРБ на първо място. Ние правим много сериозен анализ на нашето представяне. Анализираме допуснатите грешки и си вадим поука от това. Надяваме се същото да правят и БСП - това ще бъде полезно и за политическата система. Създаването на митове и дискредитирането на изборния процес ще бъде загуба за всички нас - за партиите, хората и медиите. За г-жа Манолова ще кажа едно изречение - ние цяла кампания следим изявите й. Нейният пресцентър съобщава всеки ден за срещите й, дори и с трима граждани. Срещата на Мая Манолова във Волуяк беше единствената неанонсирана, но не мисля, че и ние трябва да се включваме в тази кампания, още повече, че спечелихме изборите и нямаме нужда от това да търсим оправдания, каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

Той посочи, че от ГЕРБ следят отблизо изявите и срещите на кандидата за кмет на София Мая Манолова в ролята й на техен основен опонент. "Нейният пресцентър всеки ден публикува редица съобщения, в които съобщава за срещите на г-жа Манолова с граждани, понякога с трима граждани. Единственото място, на което г-жа Манолова отиде и ние нямахме прессъобщение в рамките на деня, беше Волуяк. Това прессъобщение беше изпратено днес, след серия от въпроси. Затова и ние се усъмнихме", посочи Биков. "Надяваме се изборите а бъдат честни и в крайна сметка да продължим живота и след изборния ден", завърши Биков.

"Неделя вечерта ще се правят анализите. Опитвахме се да убеждаваме гражданите в качествата на нашите кандидати, предимството на програмите, които са разработени. Не сме водили ГМО кампания, не сме използвали неполитически аргументи. Не ни е било цел и приоритет да маскарим другия", заяви вицепремиерът Томислав Дончев.