"Напрежението е ежедневие - за пред хората, за пред медиите. Досега всичко, което беше казано в записа от съвещанието на "Продължаваме промяната", виждаме, че се изпълнява. Тази тяхна неофициална предизборна програма или платформа беше изпълнена". Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV Георги Свиленски от БСП относно разпадането на некоалицията.

Той да пример с "изпирането на Борисов", с връщането на имунитета на Борисов, с връщането на имунитета на Петков, с прекратяването на делата срещу тях.

 

"Сега, когато вече всичко това е приключило, на масата са регулаторите, повече министерства, повече зам.-министерски места искат ГЕРБ, "Продължаваме промяната" пък не искат да дават нищо - и стигаме до този бой за плячката. Само че плячката за съжаление са българските граждани", заяви Свиленски.

 

Според него политическото напрежение не е истинско, а е лицемерие и "мъгла, която се спуска пред гражданите". Той смята, че преговорите ще бъдат имитация на такива.

"Може би около седмица ще гледаме този театър. На 99% отиваме на избори 2 в 1. Оставям 1%, защото все пак никога не е ясно Борисов какво ще направи. ПП-ДБ и ГЕРБ няма да се разберат", посочи Свиленски.

"Следете пътя на парите, но не разчитайте на Комисията за борба с корупцията", призова той.