Който е по-истински ангажиран ще спечели европейските избори, избирателите са изключително разочаровани от политици и политическия процес. Това заяви евродепутатът Георги Пирински пред БНТ.

Той беше категоричен, че Сергей Станишев трябва да е водач на листата на БСП за евроизборите. Не изключи опцията и той самият да се включи в надпреварата за следващия Европейски парламент, ако бъде подкрепен.

Няма как да се пренебрегне институцията ОЛАФ, която е отговорна за разследването на подобни твърдения за сериозни нарушения с европейски средства, коментира Пирински по повод скандала "Ало, Банов съм".

По думите му през последните години в ЕС изключително остро се разглежда всеки въпрос, който засяга парите на данъкоплатците.

"Ако не бъде сезиран ОЛАФ, могат да възникнат неудобни въпроси, тъй като те са пазител на европейските средства. Тази стъпка е напълно оправдана", заяви Пирински.

Пирински изрази увереност, че от левицата, които поставиха този въпрос на вниманието на обществото, не са подходили лековато, със степен на хазартност.