Служебното правителство е готово с организацията на предсрочните избори, но дали са готови партиите да поемат отговорност след 2 април - такава теза застъпи служебният премиер Гълъб Донев в началото на правителственото заседание.

"Ние можем да заявим ясно пред обществото, че сме готови за избори. Готови ли са обаче участниците в изборите за отговорните дни, които предстоят след 2 април", попита риторично служебният премиер. 

Той укори партиите, че атакуват кабинета предизборно без той да е участник в изборите.

"Сега изглежда лесно - всеки политически играч атакува служебното правителство от покрива на своята къща от карти. Волно или неволно ни въвличат в предизборната игра, за съжаление, често с небивалици и лъжи", обобщи Донев.

Премиерът напомни: "Ние сме служебна власт".

И добави, че как наричат Министерския съвет, излъчен от президента - временен, технически или назначен, е без значение, като напомни, че той управлява заради неспособността на политическите сили да сформират правителство.

"Друго е важно и ще го припомня, защото често се забравя - през последните месеци държавата се управлява от служебно заради неспособността на 48 Народно събрание да създаде редовна власт", заяви Гълъб Донев.

"Това е причината да ни предстоят поредни парламентарни избори", акцентира той.

Донев отправи апел към участниците в парламентарния вот и бъдещите депутати да мислят и за след 2 април.

"Очакванията на всички ни са политическите сметки да включват и мисъл за следизборните дни, когато избраните в 49 Народно събрание ще взимат решения за общото ни бъдеще в България", завърши анонсът на Донев преди редовното заседание на служебните министри, на което се очаква да одобрят удвояването на парите за командировка, одобрено от социалните партньори на вчерашната тристранка.