Мога да покажа на Мая Манолова една по една новите 100 детски градини. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова относно кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата, предаде Агенция "Фокус".

"Чух, че г-жа Манолова е питала къде са училищата и детските градини в кварталите. Тук са - в кварталите", каза Фандъкова. Тя добави, че до края на годината се очаква още няколко детски градини да бъдат завършени.

"До края на годината очаквам още 5 да бъдат завършени, строим общо 8 в момента и започваме още 9. Това е работа", заяви кметът на София.

По думите ѝ развитието на София не е лесно. "Развитието на София изисква работа. И аз съм срещала много трудности по пътя си, но не съм се отказвала, защото съм поела ясен ангажимент", каза Йорданка Фандъкова.

Който обещава лесни резултати в двумилионен град, няма как да ги постигне лесно, но с работа става, каза още Фандъкова.

"Моята мотивация е работа за София, постигане на резултати и аз съм човек, който не бяга от отговорност", заяви Фандъкова за кандидатурата си за кмет на столицата. Тя добави, че ще бъде съсредоточена върху резултатите и плановете за София.

"Всеки кандидат, всеки щаб и всяка партия ще прецени каква кампания ще води", каза Фандъкова. Кметът на София добави, че това не и е първа кампания и хората я познават.

"Нашите приоритети от години са: развитието на София като зелен и чист град, работа в кварталите, а новият ни приоритет - от 2 години можем да си позволим да влезем активно и целенасочено в кварталите, след като реконструирахме и подобрихме базовата инфраструктура", заяви тя.

По думите ѝ хората помнят дупките по бул. "Цариградско шосе" и бул. "Ботевградско шосе", които е трябвало да бъдат оправени и след това Столична община е започнала работа в кварталите. "Става бавно, а не с магическа пръчка", заяви Йорданка Фандъкова.