Протестиращи посрещнаха на Морската гара в Бургас държавния глава Румен Радев и вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Президентът Радев и министър Каракачанов са в града за Деня на високопоставените гости на националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2020". Днес учението е в акваторията на Бургаския залив.

В района се бяха събрали две групи недоволстващи - привърженици на ГЕРБ скандираха "Оставка" и "Разединител", и друга група - също в възгласи "Оставка", но срещу правителството. Президентът и вицепремиерът преминаха покрай протестиращите, но не разговаряха с тях.

На Морската гара в Бургас държавният глава беше посрещнат с военни почести.

Снимка: БТА

От борда на фрегата "Горди" президентът и вицепремиерът наблюдават демонстрации на операции по морска сигурност в отговор на кризи. Военнослужещите демонстрират действия по ликвидиране на пожар на кораб в пристанище, преодоляване на последствията от инцидент с търговски кораб на море, операция по овладяване на похитен търговски кораб, евакуация на ранен военнослужещ.

Снимка: БТА

В учението участват 27 плавателни съда, два самолета, седем вертолета и 2413 военнослужещи от Военноморските сили на България, Белгия, Грузия, Гърция, Италия, Испания, Румъния, САЩ, Турция и Франция, както и от Втората постоянна група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса.

скрийншот bTV