Тръгваме уверено, с достойни кандидати, които ще спечелят изборите с ясна визия и програма за развитие на общините и кметствата за качествено по-добър живот на българските граждани. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след внасянето на документите за регистрация на партия Движение за права и свободи за участие в предстоящите местни избори, предаде БТА.

"Нашите кандидати имат капацитета и волята да създадат условие за икономически растеж и развитие на общините и регионите за подобряване живота на хората, за осигуряване на сигурност в утрешния ден. Кандидати, които знаят, че властта служи за решаване проблемите на хората. Популизмът, ксенофобията, омразата, агресията, празните обещания трябва да спрат", каза още Карадайъ. По думите му местната власт е най-близо до хората и затова тези избори са изключително важни и изискват отговорно отношение и поведение.

"Нека предстоящите избори са арена за битки на програми и платформи за развитие и икономически растеж на общините и регионите за създаване на по-добри условия за инвестициите в тези общини", призова лидерът на ДПС.

Карадайъ информира, че от понеделник започват консултациите с регионални и местни структури на ДПС за утвърждаване на кандидатите за кметове и общински съветници. "При нас този процес е отворен - тръгва от общинските и областните структури, за финал правим консултации с Централния предизборен щаб", уточни той.

Карададайъ припомни, че за ДПС целта за предстоящите избори е запазване на сегашните позиции и разширяване на участието на ДПС в местната власт. "Нашите кандидати са достойни, ще спечелят изборите с ясна визия за развитие", каза лидерът на ДПС.